Özel Ümit hastanelerinin düzenlediği gebelik eğitimleri devam ediyor. Taşbaşı Kızıl Salonu'nda düzenlenen eğitimde anne ve baba adaylarına bilgiler verildi.
Özel Ümit Hastanesi'nde gebelik eğitimi; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek Ulusoy, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Kuğu ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Başhemşiresi Sevgi Güler katıldı. Ebeveynlerin aktif olarak katıldığı eğitimlerde doğum süreci, doğum sonrası anne ve bebek bakımı konularında ebeveynlere bilgi verildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek Ulusoy: "Sabah kalkmadan önce küçük ve sık öğünler tüketilmesi, yağlı, baharatlı, acı ve asitli yiyeceklerden, kraker gibi kuru yiyeceklerden uzak durulması önerilebilir." dedi.
HAMİLELİKTE BU TESTLER YAPILMALIDIR
Op. Annenin hamilelik döneminde yaptırması gereken muayeneler hakkında bilgi verir. Dr. Ulusoy, şunları söyledi: "11-14 hafta arasında ikili test, 16-20 hafta arasında anne serumunda AFP, 16-20 hafta arasında üçlü/dörtlü test (kombine test yapılmaz ise), 18-22 hafta arasında fetal anomali taraması, 18-22 hafta arasında fetal anomali taraması, fetal 24-28 haftalar arasında anomali taraması." "Haftalar arasında 75gr OGTT (glukoz testi), 28-34 haftalar arasında 15 günde bir NST kontrolü, 34-38 haftalar arasında haftada bir ve 3-4 günde bir yapılması önerilir." 38-40. haftalar."
İLK BANYO NE ZAMAN?
Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı doktor, annelerin doğumdan sonra çok farklı bir döneme girdiklerini anlatıyor. Özlem Kuğu, bu süreçte annelerin en önemli yardımcısının babalar olması gerektiğini vurguladı. Doktor, bebeği doğum kalıntılarından temizlemek için doğumdan sonraki ilk gün bir kez yıkamanın mümkün olduğunu söyledi. Kugu: "Daha sonra bebeğin cildini yumuşak bir bez ve uygun bir sabunla kar düşene kadar silin ve ardından yıkayın. Göbek düştükten 1 gün sonra banyo yapabilirsiniz. Her gün banyo yapmak yeterlidir. "dedi.
SIRTIN İLK MUAYENESİ
Doktor süt üretimi için kontrolsüz yeme ve içmeye dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Kuğu, "Süt miktarının artması için ilk günlerde yeterli miktarda su içmek, uyku saatlerini dikkate almak ve bebeği ne zaman istersen emzirmek gerekiyor." dedi. Bebeğin ilk muayenesinin taburcu olduktan bir hafta sonra yapıldığını kaydeden Dr. Kuğu, “Bebeğiniz doktora gittiğinde tam bir muayeneden geçecektir. Büyüme ve gelişme yaşla kontrol edilir. Beslenme aylık olarak değerlendirilerek uygun beslenme önerileri yapılır. Anemi ve idrar yolu enfeksiyonlarına yönelik taramalar ve tüberküloz testleri periyodik olarak yapılmakta; İşitme ve görme fonksiyonları değerlendirilir. dedi.
HER KARDEŞİN SÜTÜ KENDİ İHTİYAÇLARINA UYGUNDUR
Bebekler için en önemli besinin anne sütü olduğunu vurgulayan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Başhemşiresi Sevgi Güler, her annenin bebeği için özel olarak üretilen en ideal besin olan anne sütünün bebek sağlığına olumlu etkisi olduğunu vurguladı. hayatın devam edeceğini söyledi. Anne sütünün ilk 6 ayda bebeğin beslenme ihtiyacının yüzde 100'ünü karşıladığını vurgulayan Güler, "Bu nedenle bebeklerimize doğumdan sonraki ilk 6 ay sadece anne sütü vermeliyiz. Altı aydan sonra bebeklerin beslenmesini beklemeliyiz. En az iki yaşındaysa tamamlayıcı gıdalarla emzirmeye devam etmeliyiz."
Anne sütünün canlı ve dinamik bir sıvı olduğunu, her annenin bebeğin ayına, hastalıklarına ve gelişimine göre süt ürettiğini kaydeden Güler, şöyle devam etti: "Emzirmeye doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde başlanmalıdır. Bu özelliklerden biridir. İlk sütün yoğun bağışıklık maddeleri içermesi ve bebeğin ilk aşısının anne sütünün her zaman temiz ve ideal sıcaklıkta olması nedeniyle gerçekleşmesi, çocuğun bağışıklığını koruyarak gelişmesinde önemli rol oynar. Tüm bu etkilerinin yanı sıra Anne ile bebek arasındaki duygusal bağ sonucu ortaya çıkan güven duygusu, bebeklik ve çocukluk döneminde bebeğin mutlu ve sakin olmasına yardımcı olacaktır.